Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Un dâmbovițean a murit din cauza infectării cu virusul West Nile! Acțiuni de dezinsecție, solicitate de DSP Dâmbovița, ca urmare a apariției unor cazuri de infectare cu West Nile!
05.09.2018, 1:04 pm

În contextul apariţiei în judeţul Dâmboviţa a unor cazuri de boală infecţioasă produsă de virusul West Nile, care este transmis prin înţepătura de ţânţar, D.S.P. Dâmboviţa a solicitat autorităţilor administraţiei publice locale să ia măsuri de combatere a populaţiei de vectori.

Primăria Municipiului Târgovişte a întreprins acţiuni de dezinsecţie utilizând substanţe biocide avizate sanitar şi cuprinse în Registrul Naţional al Produselor Biocide.În contextul apariţiei în judeţul Dâmboviţa a unor cazuri de boală infecţioasă produsă de virusul West Nile, care este transmis prin înţepătura de ţânţar, D.S.P. Dâmboviţa a solicitat autorităţilor administraţiei publice locale să ia măsuri de combatere a populaţiei de vectori.

Primăria Municipiului Târgovişte a întreprins acţiuni de dezinsecţie utilizând substanţe biocide avizate sanitar şi cuprinse în Registrul Naţional al Produselor Biocide.

Acţiunile de combatere a insectelor vectoare de agenţi patogeni generatori de maladii şi de disconfort, s-au efectuat în perioadele în care acestea sunt active.

Populaţia a fost anunţată cu privire la aceste acţiuni prin mijloacele mass-media.

Recomandăm populaţiei să nu se alerteze în urma informaţiilor vehiculate în spaţiul media şi să întreprindă toate măsurile de protecţie recomandate de către specialişti, inclusiv utilizarea de substanţe repelente, iar administraţiilor publice locale să intensifice măsurile de dezinsecţie pentru a preîntâmpina răspândirea acestei boli.

În contextul epidemiologic actual, când la nivel naţional au fost înregistrate 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de virusul West Nile, în judeţul Dâmboviţa, de la debutul sezonului cald au fost confirmate 3 cazuri  de infecţie cu virusul West Nile, din care un caz decedat, iar  pentru încă o suspiciune, analizele sunt în lucru.În contextul epidemiologic actual, când la nivel naţional au fost înregistrate 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de virusul West Nile, în judeţul Dâmboviţa, de la debutul sezonului cald au fost confirmate 3 cazuri  de infecţie cu virusul West Nile, din care un caz decedat, iar  pentru încă o suspiciune, analizele sunt în lucru.

Pacientul decedat era de sex masculin, în vârstă de 86 de ani, domiciliat în mediul rural şi care prezenta multiple comorbidităţi.

A fost internat pe data de 12 august 2018 la Spitalul Universitar Bucureşti cu diagnosticul de Sindrom confuzional în observaţie etiologică, iar în data de 13 august, la cererea aparţinătorilor a fost externat, decesul survenind la domiciliu în data de 15 august 2018. Rezultatul probei LCR transmis instituţiei noastre de către Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat şi diagnosticul de infecţie cu virusul West Nile.

Informăm populaţia că infecţia cu virusul West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepăturile ţânţarilor şi reamintim autorităţilor administraţiei publice locale că trebuie să intensifice măsurile de dezinsecţie pentru a preântâmpina răspândirea acestei boli. În circa 80% din cazuri persoanele infectate nu prezintă simptome, dar în situaţia în care apar durerile musculare, febra, durerile de cap intense, erupţiile cutanate, rigiditatea gâtului, sensibilitatea la lumină, convulsiile, frisoanele, oboseala cronică, este necesară consultarea de urgenţă a unui medic.

Pentru a preveni astfel de imbolnaviri, recomandăm populaţiei următoarele:evitaţi înţepăturile ţânţarilor purtând haine cu mâneci lungi, pantaloni lungi şi utilizatisubstanţe adecvate pentru protecţia împotriva ţânţarilor;limitarea deplasărilor în zonele cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri,ape stătătoare);desecarea bălţilor  aflate în proximitatea gospodăriilor ;montarea de plase împotriva insectelor;

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a informat administraţia locală de pe întregcuprinsul judeţului cu privire la obligativitatea revizuirii planului anual de combatere a ţânţarilor şi de a desfăşura sistematic acţiuni de dezinsecţie.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE