Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Prudență maximă, recomandată de DSVSA Dâmbovița în chestiunea pestei porcine africane
07.09.2018, 12:40 pm

DSVSA Dâmbovița rezumă, într-un comunciat de presă, probleme care pot să apară din cauza cărnii provenite de la porci sacrificați pentru consum, în localitățile în care a fost depistată PESTA PORCINA AFRICANA :

 - Prin prepararea termică a cărnii în gospodărie, virusul Pestei Porcine Africane NU SE DISTRUGE.

 - Carnea congelata –poate transmite boala ANI de zile.

 - SĂRAREA, AFUMAREA ȘI CONDIMENTAREA nu distrug virusul Pestei Porcine Africane.

 -SUBPRODUSELE și LĂTURILE rezultate în urma preparării cărnii în gospodărie cresc pericolul transmiterii bolii prin utilizarea lor în hrana porcilor.

 -Carnea VANDUTA sau data rudelor sau prietenilor –transmite boala la porcii din alte localitati.

- Păstrarea cărnii potențial infectate face posibilă oricând REAPARIȚIA bolii în gospodărie.

- Precizăm că Pesta Porcină Africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic.

Director executiv

Dr. Tolea Sandu Marius

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE