Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Dosar penal pentrul fostul asistent veterinar care a tratat porcii din gospodăria în care a fost depistat focarul de pestă porcină, la Lucieni
17.09.2018, 11:33 am

Porcii din gospodăria din Lucieni, unde a fost confirmată pesta porcină africană, erau bolnavi de la începutul lunii, fiind operaţi şi trataţi de un fost asistent medical veterinar, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele acestuia, el neavând drept de practică, deoarece nu era angajatul niciunui cabinet veterinar, şi neanunţând autorităţile despre starea animalelor.

Potrivit comunicatului, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care animalele au fost infestate.

În plus, din dispoziția conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, timp de 7 zile, s-au instituit filtre permanente pe raza localității Lucieni, în următoarele puncte:

  •  Intersecția DN72 cu DJ702 B, punctul “Cruce” Lucieni;
  • DJ 702B-Ciurari, punctul “Biserică”;

 În aceste filtre, acționează echipe mixte, formate din polițiști, jandarmi și reprezentanți ai D.S.V.S.A Dâmbovița.

În cadrul filtrelor, au fost descoperite două persoane care transportau cu autoturismele 20 de kilograme de carne provenită de la porcine sacrificate pe raza localităţii Lucieni, pe care le-ar fi primit de la cunoştinţe.

Reprezentanţii DSVSA au ridicat cantitatea de carne în vederea distrugerii, iar faţă de cele două persoane se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de comercializare de produse alterate.

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat, sâmbătă, apariţia virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, într-o gospodărie din satul Lucieni. Acesta este primul focar din judeţ, Dâmboviţa devenind, astfel, al treisprezecelea judeţ din ţară unde s-a extins virusul.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE