Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Pompierii dâmboviţeni trimişi în sprijin, în capitala afectată de cutremur, în cadrul exercițiului SEISM 2018!
14.10.2018, 12:13 pm

Sâmbătă, începând cu ora 9.00 s-a declanșat exercițiul national „SEISM 2018” care constă în punerea în aplicarea a Concepției naționale de răspuns post-seism.

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

Au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din țară se deplasează spre Capitală. În cadrul acestui exerciţiu, pentru asigurarea intervenţiei în caz de cutremur, I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa a deplasat în Bucureşti, începând cu ora 09:00, următoarele forţe şi mijloace de intervenţie:

          - 2 ASAS (autospeciale de lucru cu apă şi spumă);

          - 7 ambulanţe SMURD;

          - 2 autospeciale de descarcerare;

          - 1 PMA (punct medical avansat);

          - 2 APIC (autospeciale de primă intervenţie şi comandă);

          - 40 cadre (2 ofiţeri şi 38 subofiţeri)

În cea de a 2-a etapă, începând cu ora 12:00, pompierii dămboviţeni vor deplasa în capitală următoarele forţe şi mijloace:

          - 2 autobuze şi 1 microbuz cu cadre;

          - 1 APIC;

          - 2 ACI;

          - 1 container căutare-salvare;

          - 1 container multirisc;

          - 1 echipaj cu câine de căutare-salvare;

          - 112 cadre (2 ofiţeri şi 110 subofiţeri).

Menționăm că, SEISM 201 este exercițiul declanșat din weekend fiind vorba de o simulare de cutremur în România. Este cel mai amplu exercițiu de intervenție în caz de seism major care are loc în Uniunea Europeană în ultimele două decenii. Exercițiul continuă săptămâna aceasta până joi. Este un exercițiu internațional, la care participă 26 de state. Timp de cinci zile sunt simulate diverse situații, atât pe timp de zi, cât și noaptea.  Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7,5  pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici. Au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din țară se deplasează spre Capitală. La Ciolpani, a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, potrivit simulării, prin urmare nu vă alarmați.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE