Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Vali Băcanu, un veșnic îndrăgostit de munte, a plecat spre înălțimile albastre!
14.10.2018, 12:23 pm

,,Vasile (Vali) Băcanu, născut pe plaiurile localității Ghirdoveni de lângă municipiul Moreni, a iubit oamenii, natura, dar mai ales muntele, cu o dăruire fără seamăn.

A fost absolventul primei promoții (anii 70) a Școlii de ghizi a B.T.T.-ului Dâmbovița, iar de atunci a „dăscălit”, în calitate de monitor, zeci de promoții de ghizi. A fost membru fondator al Clubului de Turism „Chindia” (15 decembrie 1983), apoi a înființat și a condus Clubul de alpinism „Morena” din Moreni, club pe care l-a afiliat la „Clubul Alpin Român” reușind să ajungă, într-una din expediții, în munții Scoției. A făcut parte din echipa Asociației de Turism „Chindia” cea care, în 1996, a dus simbolurile Târgoviștei și ale României în Caucaz, pe cele mai înalte cote ale Europei.

A fost membru al formației Salvamont Dâmbovița mulți ani de zile îndrumând, sau chiar salvând, sute de turiști pe cărările Bucegilor sau ale Leaotei. Este Membru de onoare al Asociației „Chindia Jurasic Park” fiind unul din „dinozaurii” activi ai mișcării montane dâmbovițene. Vara aceasta a fost la un prieten din Italia, în Alpii italieni. Era în formă. Acum trei săptămâni a fost în ultima (din păcate și la propriu) ascensiune montană, pe „Acul Crucii” - Acele Morarului din Bucegi, poate, un loc simbolic, important pentru un om credincios. Marți, 9 octombrie, a plecat mai sus, în ceruri, să ne vegheze și să ne înveselească mereu, în momentele noastre de tihnă, în jurul focului de tabără. Sâmbătă, 13 octombrie, zeci de prieteni l-au însoțit pe drumul pe care a pornit singur spre înălțimile albastre fiind alături de Vali la slujba oficiată la Biserica Sfântul Dimitrie cel Nou din Moreni. Drum bun printre stele, Vali!" - transmite președintele Asociației Chindia Jurasic Park Târgoviște, Nicu Posta, în numele a sute, poate mii, de prieteni montaniarzi din toată țara.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE