Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Cosmonautul Dumitru Prunariu vine, mâine, la Târgoviște
18.10.2018, 5:43 pm

Festivalul Internațional de Astronomie continuă, la Târgoviște. Astfel, mâine și poimâine, va avea loc, în Piața Tricolorului, un festival de astronomie în aer liber. Astfel, veți putea vedea standuri ale entităților participante, expoziții de astrofotografie, desene și picturi cosmice, experimente, standuri de carte și reviste de astronomie, standuri de telescoape, rachetomodele, meteoriți la microscop, imprimante 3D, proiecții de imagini cosmice și muzică spațială.

Se vor face observații astronomice prin telescoape performante, ziua la Soare iar seara la Lună, planete, roiuri de stele.

Momentul cel mai important al zilei de mâine rămâne însă întâlnirea publicului târgoviștean și nu numai cu cosmonautul Dumitru Prunariu și prof. Alexandru Mironov. Aceasta este programată la ora 15:30, în piața din fața Prefecturii.

La Muzeul de Istorie au loc, în fiecare zi, sesiuni de comunicări, lansări și prezentări de carte, reviste și publicații astronomice, expoziții de fotografie de peisaj nocturn, fotografie de înaltă rezoluție la Soare și Lună, colecție de calendare și anuare astronomice, astronomie tactilă pentru nevăzători.

Sâmbătă, va avea loc o mini-gală a festivalului de cosmopoezie și un recital de muzică astrofolk.

La Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu din Târgoviște va fi deschisă o expoziție de desene cosmice realizate de elevi și fondul de carte de astronomie al bibliotecii, se arată într-un comunicat al Societății Astronomice Române de Meteori.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE