Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Mama micuțului, nepotul unei cunoscute jurnaliste din Găești, decedat duminică după o intervenție chirurgicală pentru hernie, cere suspendarea licenței clinicii medicale!
24.10.2018, 12:33 pm

A apărut raportul autopsiei în cazul copilului mort la clinica privată Sanador din Capitală: şoc hemoragic este cauza morţii. Mai exact o hemoragie internă declanşată după acea operaţie banală de hernie inghinală.

Devastaţi de durere, părinţii sunt convinşi că băieţelul lor a murit pentru că medicii şi asistentele nu au ştiut cum să intervină şi cer autorităţilor să facă dreptate, transmite Digi24.

,,Ministrul Sănătatii trimite Direcția de Sănătate Publică să vadă dacă e curat, știm și noi că e curat. Avocata familiei a făcut ieri  o cerere ca să se suspende licența Sanador, vrem să vedem ce a fost în practică, nu pe hârtie, hârtiile sunt impecabile, sunt de acord.", declară Andreea Duță, mama băiatului mort.

,,Vreau să văd dacă în practică oamenii ăștia sunt în stare să facă față procedurilor de urgență, să facă față complicațiilor care apar după operație, nu fac față. Oamenii ăștia nu știau ce să facă în primele minute, s-au pierdut minute, secunde, ei nu știau ce să facă. Asta trebuie să se știe că nu știau ce să facă. Erau niște asistente, după aia au venit două doctorițe de gardă, le tremurau mâinile, nu găseau nimic, nu le mergea oxigenul din perete, nu aveau cu ce să intubeze. Începuseră procedurile de resuscitare, a venit o doctoriță din terapie, care începuse să urle la ele, că nu au făcut ce trebuie, că nu au pus perfuzii, era totul un haos. SMURD-ul a venit repede și au preluat ei procedura de resuscitare.", a mai declarat mama copilului.

La rândul lor, reprezentanţii Spitalului citați de Agerpres susţin că au fost respectate "întocmai" toate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale în acest caz, considerând că este "inadmisibilă" insinuarea existenţei unei culpe în sarcina unităţii medicale înainte de finalizarea expertizei INML.

Presa a relatat că băieţelul de un an şi 10 luni, nepoțelul unei cunoscute jurnaliste din Găești, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost operat de hernie inghinală.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE