Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile! Lobby și advocacy, o nouă reuniune, acum, la Colegiul Economic din Târgoviște!
27.10.2018, 11:32 am

 „Ambasadorii prieteniei” și Pentas Super Omnia organizează, astăzi, între orele 10.00-12.00, la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Târgoviște, o întâlnire gen Cafenea publică, la aproape 7 luni de activitate în cadrul proiectului "Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile! Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei". Cei 90 de beneficiari direcți, mentorii lor și câțiva specialiști din comunitate vor discuta despre practici pozitive din domeniul conservării, promovării și valorificării patrimoniului istoric-arhitectural, dar și despre experiențele concrete de pe parcursul proiectului. 

În cadrul reuniunii au fost abordate subiectul de genul:

-dezbateri despre rolului acțiunilor de lobby și advocacy în educarea tinerilor, la informații despre modul de locuire din Târgoviștea de acum 100 de ani (ce însemna o locuință confortabilă, care erau locurile publice frecventate de târgovișteni) și modalități de restaurare și conservare folosite de diverși specialiști;

-prezentare experiențe de educație nonformală în domeniul istoriei (tinerii sunt activi în folosirea informațiilor, nu doar le primesc de la profesori), la exemple de colaborare eficientă cu instituții și organizații din cele mai variate domenii (cultură, artă, mass-media, educație, business, administrație etc.);

-propuneri de schimbări legislative și administrative elaborate de către tineri, la atribuțiile și abordarea productivă a unor autorități cu roluri specifice în domeniul patrimoniului etc.

Elevii și studenții vor avea astfel ocazia să își completeze percepția cu privire la acțiunile din cadrul proiectului, dar și să se raporteze la standarde de calitate și să analizeze practici de succes.

Activitatea finală a întâlnirii va consta în stabilirea acțiunilor până la încheierea proiectului.

După întâlnirea de inițiere din 12 mai și cele 3 seminarii din mai și iunie, tinerii participanți s-au pregătit și au desfășurat în grupe mici primele acțiuni de lobby și advocacy: tururi ghidate de Zilele orașului; flash mob pe platoul de la Prefectură; petiții și discuții cu autoritățile (Primărie, Cons. Județean, Direcția Județeană pentru Cultură, Comisia Națională a Monumentelor Istorice); prezentări publice (școli și licee, Insp. Școlar General – consfătuirile profesorilor de istorie, Columna TV, Gazeta Dâmboviței, Radio Minisat și Radio Kiss FM, Teatrul Tony Bulandra); studierea unor materiale la Direcția Județeană a Arhivelor Publice și la Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu”; vizite în case istorice și discuții cu deținătorii unor documente  privitoare la clădirile și familiile respective; articole pe site, Facebook și în presa locală; sondarea opiniei publice; identificarea unor parteneri în comunitate (muzeul, OAR, arhitecți, fotografi, firme de turism, alte ONG-uri etc.) ș.a.m.d.

Activitățile și planurile noastre sunt prezentate pe site (https://lobbyandadvocacy.weebly.com/ ) și pagina FB (https://www.facebook.com/lobbyandadvocacy ).

Proiectul se desfășoară între aprilie 2018 și martie 2019 și este finanțat de Fondul pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries, informează Corina Leca – coordonator proiect

 

 

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE