Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Acordați prioritate vieții, vă recomandă polițiștii dâmbovițeni!
05.11.2018, 9:33 am

Pentru un trafic rutier în siguranţă, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița recomandă conducătorilor auto:

 

Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate.

 

Acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă din partea dreaptă, atunci când vă aflaţi într-o intersecţie nedirijată.

 

Acordaţi prioritate de trecere tuturor vehiculelor, în intersecţiile nedirijate, atunci când pătrund pe un drum de categorie superioară.

 

Permiteţi conducătorilor mijloacelor de transport public de persoane reintrarea în trafic atunci când aceştia se află opriţi în staţii prevăzute cu alveolă.

 

Acordați prioritate de trecere la pătrunderea într-o intersecţie cu sens giratoriu, conducătorilor de vehicule care se află în interiorul acesteia.

 

Acordați prioritate de trecere autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară având în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

 

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice ! Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a unui vehicul !

 

Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum!

 

Viteza scade vizibilitatea și vă reduce câmpul vizual la zona centrală a drumului.

 

Nu uitaţi! Cu cât viteza de deplasare este mai mare, probabilitatea producerii unui accident rutier creşte! Viteza vă induce stres, vă determină să receptați un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt, reducându-vă astfel vigilenţa.

 

În cazul în care sunteți implicați într-un accident rutier:

 

Sunaţi prin apelul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa accidentul. Dacă nu sunt victime, după îndepărtarea mașinii de pe carosabil, încercaţi să ajungeţi la cea mai apropiată unitate de poliţie în vederea întocmirii actelor de constatare.

 

Dacă sunt victime, așteptați venirea echipajului de poliţie, a ambulanţei și a serviciului de descarcerare, dacă este cazul. Încercaţi să acordaţi primul ajutor victimei. De asemenea, în această situaţie, nu mutaţi mașina de pe carosabil!

 

Dacă accidentul s-a petrecut noaptea, aprindeţi luminile de avarii sau folosiţi triunghiul reflectorizant pe care trebuie să-l aveţi în mod obligatoriu la dumneavoastră!

 

Ceilalţi participanți la trafic, în cazul în care observă un accident, trebuie să oprească pentru a acorda primul ajutor victimei!

 

Cei implicaţi nu au voie să părăsească locul accidentului. Părăsirea  locului accidentului constituie infracțiune!

 

NU UITAŢI: Respectând aceste reguli, acordaţi PRIORITATE vieţii dumneavoastră!

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE