Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Creştinii ortodocşi îi sărbătoresc, azi, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril!
07.11.2018, 11:40 pm

Creştinii ortodocşi îi sărbătoresc, azi, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil!

Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril sunt prăznuiţi, în fiecare an, pe 8 noiembrie.

În limba ebraică, Sfântul Arhanghel Mihail, înseamnă "Cine este ca Dumnezeu?".

Tot în ebraică, numele Sfântului Gavril înseamnă "Dumnezeu este puterea mea!". El este mesagerul veștilor bune, care i-a spus Mariei că este cea aleasă dintre femei și-l va naște pe Fiul Lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

În societatea tradiţională, Sfintii Mihail si Gavril erau cinstiţi pentru că "ei sunt păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte, rugându-se lui Dumnezeu pentru sănătatea acestora".

În iconografie, Arhanghelul Mihail este reprezentat purtând în mână o sabie de foc, semn că el pedepseşte păcatul. Sfântul Arhanghel Mihail este pomenit în cărţile Vechiului Testament ca fiind prezent mai ales acolo unde Dumnezeu pedepseşte nedreptatea. Din acest motiv, Arhanghelul Mihail se arată a fi un înger al dreptăţii divine.

Arhanghelul Gavril este reprezentat în iconografia ortodoxă purtând în mână o floare de crin alb, ca simbol al bucuriei şi binecuvântarii. Arhanghelul Gavril este îngerul bunătăţii şi milostivirii lui Dumnezeu.

Evenimentul religios a fost marcat, încă de ieri, la bisericile ortodoxe dâmbovițene care poartă acest hram.

În zona Moreni, în localităţile I.L.Caragiale şi Iedera, au avut loc aseară, slujbe de vecernie şi maslu pentru bolnavi, pentru ca astăzi să fie organizate mese festive cu toţi membrii comunității.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE