Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Tradiții de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril
07.11.2018, 11:42 pm

Prima mare sarbatoare a lunii lui Brumar este pe data de 8, când creştinii ortodocşi îi prăznuiesc pe sfinţii Mihail şi Gavriil.

Ziua de 8 noiembrie mai este numită ”Vara Arhanghelilor” care ţine doar o zi. Se spune că, pe lângă ”Vara Arhanghelilor” mai sunt înca 3-4 zile mai călduroase, între 8 noiembrie si 25 decembrie, denumite ”vara iernii”.

În popor, se spune despre Arhanghelul Mihail că are putere asupra Soarelui si Lunii, pe care le eliberează din puterea dracilor, când aceştia le fură, fiind vorba, de fapt, de fenomenul eclipselor. De asemenea, se spune că are putere asupra soţiei lui Scaraoţchi, care vrea sa dea drumul la ger, pe pământ, dintr-o dată.

De Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril sunt strict interzise îndeletnicirile casnice, aceia care nu respectă aceste reguli fiind sortiţi să aibă parte de mare chin înaintea morţii.

În ceea ce-l priveşte pe Arhanghelul Mihail, acesta, se spune, că poarta cheile Raiului, este un vrednic luptator împotriva diavolului şi veghează la căpătâiul celor bolnavi. Dacă bolnavilor le este dat să trăiască, Arhanghelul Mihai îi ajută.

 

Totodată, Sfântul Gavriil este cel care aduce veşti bune. Dacă vreţi să aveţi parte de acestea, tot tradiţia populară spune că, este bine să aşezaţi, în această noapte, pâine şi sare pe pervazul ferestrei pentru ca îngerii să se simtă bineveniţi în căminul vostru.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE