Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Târgoviștenii ar putea participa efectiv la guvernarea orașului lor. Consiliul Local votează, luna aceasta, alocarea unei sume anuale pentru proiecte venite de la cetățeni
14.11.2018, 10:42 am

Proiecte inițiate de simpli cetățeni ai municipiului Târgoviște ar putea beneficia de finanțare prin ceea ce se numește bugetare participativă.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat pe pagina sa de facebook că, luna aceasta, se va supune votului Consiliului Local propunerea alocării unei sume anuale pentru proiecte care să permită participarea reală a târgoviștenilor la guvernarea orașului lor.

Valoarea bugetului propus în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate este de 1.200.000 lei/an bugetar, iar valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 400.000 lei, inclusiv TVA.

Propunerile de proiecte trebuie sa se încadreze în domeniile Infrastructură stradală, Amenajare de spații verzi și locuri de joacă, Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei, Amenajare spaţii publice, Infrastructură culturală, Infrastructură socială, Infrastructură de sănătate, Digitalizare.

Anual, în urma derulării procesului de bugetare participativă, vor fi selectate 3 proiecte care vor fi cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli pentru acel exercițiu bugetar.

Persoanele care doresc să propună proiecte trebuie să aibă domiciliul în Municipiul Târgovişte și să se înscrie în platforma online dedicată bugetării participative. În acest sens, cetățenii interesaţi trebuie să îşi creeze un cont de utilizator în platforma online.

Pentru a participa la vot, cetățenii interesati trebuie să îşi creeze un cont de utilizator în platforma online sau să se logheze prin contul rețelei de socializare www.facebook.com.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE