Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Azi a fost închis focarul de Pestă Porcină Africană, diagnosticat în luna septembrie la Lucieni!
14.11.2018, 3:14 pm

Azi, 14.11.2018, a fost închis focarul de Pestă Porcină Africană (PPA) diagnosticat în luna septembrie a acestui an în localitatea Lucieni, județul Dâmbovița.

De la confirmarea focarului de PPA, DSVSA Dâmbovița a intervenit prompt și a acționat conform legislației în vigoare pentru stingerea acestuia.

Actul oficial de stingere a bolii a fost semnat azi, 14.11.2018 și înregistrat la primăria comunei Lucieni, județul Dâmbovița.

Emiterea actului consemnează faptul că în comuna respectivă nu mai sunt animale bolnave sau sub observație clinică pentru PPA.

Absența virusului bolii a fost demonstrată și prin rezultatele de laborator negative la testarea probelor recoltate din zona de protecție și supraveghere.

Pe această cale, DSVSA Dâmbovița reia apelul către cetățeni de a sprijini autoritățile în aplicarea și respectarea măsurilor necesare pentru a preveni răspândirea virusului PPA și pentru a limita efectele bolii, având în vedere gravitatea acesteia și consecințele economice generate de evoluția acesteia.

Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar, DSVSA Dâmbovița, sau oricărei autorități locale.

Toate animalele suspecte trebuie să fie ucise, cadavrele acestora  neutralizate, iar proprietarii acestora vor fi despăgubiți de stat, în condițiile prevăzute de legislație.

Facem precizarea că PPA nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, acest virus având însă un impact major la nivel social și economic, transmite DSVSA Dâmbovița.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE