News Caffe cu...
Stiristul de serviciu

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Dreptul la joacă, dezbătut de elevi la Muzeul Tiparului!
20.11.2018, 7:40 pm

Peste 20 de elevi de la instituții de învățământ târgoviștene au participat, în această după-amiază, la o dezbatere cu tema "Cine se joacă cu dreptul la joacă?" Evenimentul a avut loc la Muzeul Tiparului din Târgoviște, fiind organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului. 

Elevi de la Colegiul Național "Constantin Carabella", școlile gimnaziale "Radu cel Mare", "Prof. Paul Bănică" și "Smaranda Gheorghiu" din Târgoviște au discutat despre modalitățile de recreere, jocurile copilăriei, necesitatea existenței unor spații destinate petrecerii timpului liber în oraș, dar și-au exprimat și dorința ca timpul alocat temelor să scadă, iar orele de curs să fie interactive, să le stimuleze creativitatea și imaginația.

De asemenea, elevii prezenți și-au manifestat dorința de a avea amenajate spații speciale pentru recreere la școală, de exemplu, să fie construit un foișor unde să poată socializa sau să deseneze liber pe panouri instalate pe holuri ori să aibă acces în sălile de sport și în afara orelor de curs.

Totodată, reprezentantul Centrului Europe Direct Târgoviște, Mândruța Andreescu, le-a vorbit copiilor despre drepturile lor, le-a prezentat filmulețe despre Uniunea Europeană și despre modul în care ar trebui să protejăm mediul.

Profesoara de istorie Georgeta Grigore a vorbit despre jocurile copilăriei din deceniile trecute, iar eleva Ana Șerban de la Școala "Prof. Paul Bănică" a interpretat o melodie din folclorul popular.

La final, elevii și-au exprimat dorința de a participa și la activități extrașcolare în care să-și poată pună în valoare talentele. 

Acțiunea a fost organizată în parteneriat cu Complexul Național Muzeal "Curtea Domnească", Centrul Europe Direct și Radio Minisat.› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE