Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Cursuri suspendate și vineri, 25 ianuarie!
24.01.2019, 7:11 am

Elevii nu vor merge la școală mâine, 25 ianuarie, conform unui anunț de ultimă oră făcut de Ministerul Educației Naționale. 

Potrivit unui ordin emis miercuri, în jurul orei 18.00, cursurile vor fi suspendate în toate unitățile de învățământ preuniversitar din România. 

Copiii au stat acasă și joi, 24 ianuarie, când românii sărbătoresc Ziua Unirii Principatelor, iar acum vor sta și vineri. 

Elevii s-au întors din vacanța de iarnă săptămâna trecută, pe 14 ianuarie. La începutul lunii februarie, ei vor avea din nou o vacanţă de o săptămână, între semestre.

 

Această hotărâre vine după ce conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca şi săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, potrivit News.ro. Conform specialiştilor, dacă şi cea de a treia săptămână consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă, precizează Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a informat ieri Ministerul Educaţiei Naţionale despre situaţia privind evoluţia infecţiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripa, care constă în suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar pentru data de 25 ianuarie. Aceasta măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi liberă, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivităţi, anunţă Ministerul Sănătăţii.

„Vom continua să supraveghem atent evolutia gripei în toată țara. Împreună cu Ministerul Educației, vom continua triajul epidemiologic in unitatile de invatamant saptamana viitoare,  odata cu realuarea activitatii in unitatile scolare. Recomand parintilor sa puna accent in continuare pe masurile igienico-sanitare , iar  pe parcursul celor 4 zile libere  sa evite expunerea copiilor in colectivitati”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE