News Caffe cu...
Stiristul de serviciu

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Roboți ai elevilor dâmbovițeni, la faza națională a concursului First Tech Challenge
14.03.2019, 4:53 pm

Echipa de robotică Under Construction a Colegiului Național ”Constantin Carabella” participă la concursul First Tech Challenge (cel mai important și renumit concurs internațional de robotică pentru liceeni). În cadrul competiției,  robotul construit de fiecare echipă trebuie să efectueze câteva mișcări specifice, într-un timp cât mai scurt posibil, pentru a obține cât mai multe puncte. Totodată, participanții trebuie să creeze un caiet tehnic în care să prezinte activitățile echipei din acel sezon.

Under Construction a participat pe 8-10 martie, la etapa regională a concursului menționat anterior, organizată la București, unde a ajuns în semifinalele competiției și a câștigat locul 1 la secțiunea Connect. Acest premiu se acordă echipelor care sunt cele mai conectate cu comunitatea STEM (știința, tehnologie, inginerie și matematică) din orașele și regiunile lor.

Echipele câștigătoare ale acestui premiu recunosc rolul școlii și al comunității în succesele lor și dau mai departe tot ce înseamnă comunitatea FIRST și STEM în general.

Acum urmează etapa națională care se va desfășura în perioada 22-24 martie tot la București. Echipajul format din 15 elevi al Colegiului Carabella va merge acolo cu robotul Costel, care are de îndeplinit mai multe sarcini.

La faza națională, s-au mai calificat echipajul Liceului "Voievodul Mircea" din Târgoviște și echipa de robotică a municipiului Moreni ,,Flammable Tech”.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE