Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Caravana Imunopedia a ajuns vinerea trecuta pentru prima dată la Târgoviște!
18.03.2019, 11:51 am

Caravana Imunopedia a ajuns pentru prima dată la Târgoviște, astăzi, organizând o conferință găzduită de Colegiul Medicilor din Dâmbovița. La evenimentul medical au fost invitați medici de familie, pediatri și medici din alte specialități conexe, pentru a dezbate subiecte legate de bolile imunologice și alergologice la copii.

Speakerii conferinței sunt: Profesor Dr. Ioan Gherghina și medici din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, “Alessandrescu-Rusescu”, București: Șef de lucrări Dr. Alexis Cochino, Dr. Iustina Stan, Dr. Oana Farkas, Dr. Sigrid Covaci.

 “Deși bolile sistemului imun sunt mai rare în cazul copiilor, comparativ cu alte boli, faptul că acestea nu sunt diagnosticate și tratate la timp, reduce drastic calitatea și durata vieții. Diagnosticul este întârziat deoarece mulți pediatri sau alți medici specialiști nu recunosc simptomele specifice acestor boli. În multe cazuri, se ajunge chiar până la decesul copilului înainte ca el să primească diagnosticul, lucru care poate fi prevenit printr-o mai bună informare, atât a medicilor de familie, cât și a părinților, primii care ar putea observa anumite semne îngrijorătoare.

Un diagnostic corect și primit la timp, împreună cu tratamentul adecvat, înseamnă o viață mai lungă și mai bună pentru acești copii. Acesta este motivul pentru care am înființat Imunopedia și pentru care organizăm conferințe cu medicii de familie și pediatrii din țară, precum cea de acum.

La nivelul Europei, mai mult de 28.000 de pacienți suferă de imunodeficiențe primare.

În România, numărul acestor boli nu este cunoscut cu exactitate, dar doar în București, la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului Alessandrescu-Rusescu, au fost diagnosticați și tratați, în ultimii cinci ani, peste 300 de copii cu artrită juvenilă (estimările fiind de peste 500 de cazuri la nivel național), peste 25 de copii cu imunodeficiențe, 20 cu lupus și 20 cu dermatomiozită. În ultimii trei ani, centrul a diagnosticat și tratat aproximativ și 10 copii cu uveită, adică, inflamații oculare.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE