Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Ploaie de stele căzătoare!
12.08.2019, 4:48 am

Spectacol de stele căzătoare pe cerul nopții! În această perioadă, este activ curentul de meteori Perseide. Activitatea acestuia va atinge maximum la noapte.

Numărul de meteori vizibili va fi afectat, anul acesta, de lumina puternică a Lunii, aflată cu două zile înainte de faza de Lună Plină, ceea ce face ca pe parcursul nopții să fie vizibili doar cei mai strălucitori meteori. Frecvența acestora sporeste spre orele dimineții, odată cu scăderea luminii Lunii, când se poate vedea în medie un meteor pe minut, fiind posibilă și apariția de bolizi spectaculoși care lasă în urma lor dâre luminoase vizibile pentru câteva secunde. Acesta este estimat a se întâmpla anul acesta în jurul orei 5 dimineața.

Cu ocazia activității curentului de meteori Perseide, în localitatea dâmbovițeană Runcu se desfășoară a 27-a ediție a Taberei Naționale de Astronomie PERSEIDE 2019, la care participă 37 de observatori ai cerului din Dâmbovița și din țară, între care și două grupuri de elevi din Bacău și București.

Evenimentul, derulat pe parcursul a 8 zile, este organizat de Societatea Astronomică Română de Meteori și include o școală de vară de astronomie generală și meteori și sesiuni de observații astronomice susținute de Valentin Grigore, președinte SARM și Cosmin Sorin Micloș, președinte al Asociației Ucenicul Astronom din Miercurea Ciuc.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE