Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Zi de sărbătoare pentru ortodocși și catolici!
29.08.2019, 4:56 am

Creştinii ortodocşi şi catolici marchează, astăzi, Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul!  Acesta este un cel mai mare prooroc al Vechiului Testament, care l-a botezat pe însuşi Fiul Lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

Credincioşii ţin astăzi post, iar tradiţiile populare spun că nu e bine să se manance fructe rotunde, ca şi capul, în special, pepeni şi să se foloseasca, la bucătărie, cuţitul, în semn de aleasă cinstire pentru Sfântul Ioan Botezătorul, care a fost decapitat pentru credinţa lui în Iisus Hristos. 

Biserica creștină îl cinstește pe Ioan Botezătorul ca pe cel mai mare dintre sfinți, după fecioara Maria, iar iconografia ortodoxă îl reprezintă în icoana numită Deisis, rugându-se împreuna cu ea, ca mijlocitori pentru păcatele oamenilor.

 În calendarul ortodox are mai multe zile de pomenire: 24 iunie: nașterea sa, (sărbătoarea numită Drăgaica sau Sânzienele), 7 ianuarie, ziua Sfântului Ioan ca botezător al Domnului și 29 august- tăierea capului Sf. Ioan- zi de post și rugăciune.

Anual, la data de 24 iunie, se celebrează în lumea creștină nașterea lui Ioan Botezătorul, o mare excepție făcută acestuia, întrucât sfinții și martirii sunt comemorați în ziua morții lor, ca zi a nașterii lor în Împărăția Cerurilor.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE