Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Cadre didactice târgoviștene, într-un proiect pentru integrarea copiilor cu autism!
01.04.2019, 2:43 pm

Două cadre didactice ale Școlii Gimnaziale “Smaranda Gheorghiu” din Târgoviște vor fi prezente, pe 3 mai, la București, unde va avea loc o întâlnire transnațională în cadrul proiectului Erasmus+ „O abordare holistică a planificării centrate pe elev pentru persoanele cu autism”.

Proiectul are în centrul preocupărilor elevii cu tulburări din spectrul autismului. Potrivit unui comunicat al instituției târgoviștene, se realizează studii de caz și se încearcă formarea de competențe pentru elevi, profesori, părinți și membri ai comunității.

Proiectul se bazează pe comunicare, identificarea familiei și prietenilor elevului, identificarea acțiunilor importante pentru prezent și pentru viitor, implicarea comunității în procesul de incluziune. Se utilizează ca instrument de lucru planul de viață astfel încât persoanele vizate să dobândească cunoștințele necesare pentru a face față perioadelor tranziționale/ situațiilor cu nivel ridicat de stres.

Planul centrat pe persoană include locul unde vor locui și cum vor locui, cum se vor întreține, etapele necesare ocupării unui loc de muncă. Se întărește efortul de ansamblu pentru integrarea socială.

Profesorii de la Școala Gimnazială Smaranda Gheorghiu își completează cunoștințele pedagogice, cu ocazia acestui proiect, datorită efortului conjugat al echipei de proiect și ISJ Dâmbovița.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE