Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

A fost semnat contractul pentru amenajarea parcului public din zona Gării Târgoviște!
02.10.2019, 3:24 am

Președintele, Alexandru Oprea, a participat astăzi, 2 octombrie, în sala de ședințe a primăriei municipiului Târgoviște, la evenimentul de semnare a contractului pentru obiectivul de investiții „Amenajare parc public de agrement și loisir UM Gară”.

Alături de edilul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, la eveniment au fost prezenți: Liviu Mușat – Directorul Agenției de Dezvoltare Locală Sud  Muntenia, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, city managerul Gabriel Boriga, șefii direcțiilor de specialitate din cadrul primăriei.

Valoarea totală a investiției este de 7.080.721,49 lei, din care: valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR – 6.018.613,26 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 920.493,80 lei, iar valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului – 141.614,43 lei.

Durata de realizare a obiectivului de investiție este de 23 de  luni, iar durata de execuție este de 12 luni.

În cadrul acestei festivități, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a felicitat conducerea primăriei pentru reușita semnării acestui contract de finanțare, manifestându-și bucuria pentru faptul că pe terenul pus la dispoziție de CJD, târgoviștenii se vor bucura de o oază de verdeață, într-o zonă care ani la rând a fost inaccesibilă: „Mă bucur că o idee pe care inițial consiliul județean a avut-o, aceea de a extinde zona de la unitatea militară de la Gară prinde contur, iar semnarea contractului de astăzi reprezintă un pas important pentru ca zona respectivă să înnobileze orașul. Consiliul Județean Dâmbovița lucrează în zonă și sperăm ca, până la data de 1 noiembrie, să avem asfalt la drumul care va face legătura dintre gara Târgoviște și linia de centură. Am terminat procedura de achiziție publică pentru ceea ce înseamnă iluminatul public, iar tot pe zona de drum, am predat amplasamentul pentru ceea ce înseamnă locuințele ANL, în vecinătate cu acest parc și, de asemenea, am finalizat investițiile pentru ceea ce înseamnă sistemul de alimentare cu apă și sistemul de canalizare pe zona respectivă. Eu sper ca anul viitor, constructorii de la mall, așa cum au promis, undeva în luna mai, investiția să fie gata. Dacă procedura de achiziție este finalizată și la această investiție, sper ca, în primăvara anului viitor, să avem, acolo,  o zonă care să reprezinte un plus pentru Târgoviște (…) Ne dorim să avem acolo cel puțin două parcări, în zona fostei școli de cavalerie, și pregătim, de asemenea, un proiect pe care să îl depunem pe fonduri norvegiene pentru acest obiectiv. Mă bucur pentru că împreună am reușit să facem o gândire comună asupra zonei respective și de asemenea vă mulțumesc pentru că ați fost de acord să gândim împreună pentru ceea ce înseamnă investițiile la podul de pe centura orașului. În  următoarea ședință de consiliu județean, se va aproba alocarea sumei de 3 milioane lei pentru această investiție, absolut necesară municipiului Târgoviște. Există disponibilitate, există bună-credință și felicit primăria municipiului Târgoviște pentru modul în care reușește să implementeze și promoveze și vă asigur de întreg sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, pentru ca Târgoviștea și județul Dâmbovița să fie așa cum ne-am propus. Este un pas înainte pentru ceea ce avem de implementat”.

Investiția presupune reconversia funcțională a unui teren abandonat și neutilizat, în suprafață de 16.481mp, urmând ca pe acesta să se amenajeze atât spații verzi și facilități pentru recreere, cât și realizarea unui centru multifuncțional             (bibliotecă și spațiu pentru spectacole) și zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic, loc de jocă și fitness.

În parc, vor fi cișmele cu apă, mobilier urban modern, rasteluri pentru biciclete și o stație de biciclete.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE