Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Cyberbullying-ul, în atenția elevilor de la Liceul Voievodul Mircea!
17.10.2019, 3:25 am

Hărțuirea pe Internet a atins cote alarmante în Romania, iar instituțiile statului și societatea civilă încearcă să găsească soluții pentru a stopa acest fenomen. În acest sens, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, în parteneriat cu Asociația Tineri pentru Europa de Mâine și Liceul Voievodul Mircea Târgoviște, a organizat, marți, o reprezentație de teatru forum denumită Dușmanul de dincolo de ecran.

Activitatea se înscrie în seria de evenimente programate de către Liceul Voievodul Mircea din Târgoviște în cadrul Concursului Național EUROSCOLA 2019. Totodată, acțiunea face parte din campania de promovare a cetățeniei europene active denumită „Stă în puterea ta să schimbi ceva !”, inițiativă care se desfășoară la nivel național.

Scopul evenimentului a fost acela de a trage un semnal de alarmă asupra consecințelor pe care le poate avea cyberbullying-ul și modul în care fenomenul afectează viața victimelor sale.

Evenimentul a avut loc în Amfiteatrul instituției de învățământ menționate și a reunit elevi din grupul țintă al proiectului menționat, dar și alți tineri interesați de subiectul acțiunii piesei.

Actorii-voluntari, îndrumați de membrii echipei organizatorice, au pus în scenă o reprezentație inspirată din realitatea zilelor noastre. Ei au demonstrat că lipsa implicării și nepăsarea față de problemele cu care se confruntă semenii noștri pot da naștere unor tragedii.

În a doua parte a reprezentației, publicul a fost invitat să-și exprime ideile și să găsească soluții pentru a rezolva problema exemplificată. Transpunându-se în pielea personajelor, tinerii au reușit să o salveze pe eroina piesei - „Ramona”, o victimă a cyberbullying-ului.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE