Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Dezbatere despre experiențe de învățare în cadrul mobilităților VET, la Liceul Tehnologic Petrol Moreni, în Săptămâna Europeană a Competențelor profesionale!!
21.10.2019, 4:09 am

Cu prilejul celei de a IV a ediții a ”Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale”, cadre didactice de la Liceul Tehnologic Petrol Moreni au prezentat la sfârșitul săptămânii trecute experiențele lor de învățare în cadrul unor mese rotunde. Este vorba de profesorii care predau discipline tehnice, fiind programate și discuții - panel cu elevii liceului în cadrul proiectului numărul 2018-1-RO01-KA102-047481.

#EUSkillsWeek #DiscoverYourTalent

Titlul: ”Mobilități VET în Europa prin Erasmus+ ”

Site web: https://moveerasmus.wordpress.com/

Beneficiar: Liceul Tehnologic Petrol Moreni, Dâmbovița

Scop : creșterea atractivității învățământului profesional prin implementarea sistemului dual ; organizarea de oportunități de învățare transparente, transferabile și recunoscute pentru elevii de la profilul Resurse naturale, prin participarea la stagii de pregătire practică în Portugalia

Obiective:
- formarea competențelor profesionale a 7 cadre didactice pentru implementarea învățământului profesional dual, prin activități de job sha
dowing timp de patru zile la Berufskolleg Alsdorf, Germania
-dobândirea unei experiențe practice relevante, prin formarea timp de zece zile a 14 de elevi de la profilul Resurse naturale prin stagii de pregătire practică la Agrupamento de Escolas de Barcelos, Portugalia.

Rezultate obținute:
- Validarea rezultatelor învățării prin note la stagiile de pregătire practica, respectiv prin recunoașterea cunoștințelor, competențelor și abilitaților conform sistemului ECVET pentru grupul țintă elevi
- 7 cadre didactice cu cunoștințe îmbunătățite privind metodologia de implementare a sistemului profesional dual
- un suport de curs, realizat de către participanții cadre didactice VET pentru formarea tutorilor de practică de la agenții economici.

Cu prilejul celei de a IV a ediții a ”Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale”, participanții au prezentat experiențele lor de învățare prin organizarea unor mese rotunde cu profesorii care predau discipline tehnice, respectiv discuții - panel cu elevii liceului, transmite responsabil proiect Erasmus+ din cadrul Liceului Tehnologic Petrol Moreni, profesor Raluca Anghelina.

A consemnat: Mădălina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE