Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Școală pentru părinți, într-o instituție de învățământ din Târgoviște!
24.10.2019, 1:43 am

Părinți instruiți pentru copii stabili emoțional, fericiți și bine integrați social! Asta își propune, în linii mari, proiectul ”Fii alături de noi, pentru a fi alături de copilul tău!”, un program de parenting ce se derulează, pe parcursul întregului an școlar, la Școala Gimnazială ”Radu cel Mare” Târgoviște.

Pornind de la ideea că școala și familia nu trebuie să fie în opoziție și nici în competiție, ci într-o permanentă cooperare pentru binele copiilor, inițiatorii proiectului au lansat discuții cu părinții pentru asigurarea unei educații sănătoase a copiilor.

"La naștere copilul este asemenea unei table nescrise. El devine ceea ce scriu adulții pe tablă. Am pornit în construirea acestui program de la 4 premise: procesul propriu-zis de învățare începe de la naștere; dezvoltarea socio-emoțională este factorul primordial care pune bazele pe care, mai apoi, se așează cunoștințele, deprinderile, experiențele de viață; natura relației părinte-copil determină construirea personalității viitorului adult; relația școală-familie este un factor important în adaptarea școlară și socială a copilului. Titlul pe care l-am ales nu este întâmplător. Școala și familia nu trebuie să fie în opoziție și nici în competiție, ci într-o permanentă cooperare pentru a găsi calea cea mai potrivită în scopul obținerii succesului școlar și, desigur, în scopul depășirii obstacolelor, pentru că dincolo de orice, ne dorim copii fericiți, copii cu atribute sociale bine formate și dezvoltate, copii autonomi", a declarat directorul Școlii Gimnaziale ”Radu cel Mare” din Târgoviște, Monica Gorgoteanu.

Redactor: Manina Leașu

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE