News Caffe cu...
Stiristul de serviciu

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Lecții vii de română, la Ansambul Brâncovenesc Potlogi, cu elevii Liceului Teoretic Petru Cercel Târgoviște!
01.11.2019, 8:10 am

Șansă remarcabilă pentru elevii umaniști de la Liceul Teoretic ,,Petru Cercel" Târgoviște, director - profesor Ana-Maria Gheorghe. La inițiativa dascălilor de limba și literatura română, liceenii studiază ,,pe viu" despre personalități ale culturii autohtone.

Astfel, profesorii de limba și literatura română de la liceul târgoviștean au susținut joi, 31 octombrie, o lecție demonstrativă chiar în cadrul încărcat de istorie de la Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi pe o temă generoasă cum ar fi personalitatea lui Constantin Brâncoveanu. De altfel, profesorii de la liceul teoretic târgoviștean nu sunt la o primă acțiune de acest gen. La Liceul Teoretic ,,Petru Cercel" Târgoviște este vorba de o tradiție a lecțiilor vii pe tema culturii și spiritualității românești, astfel de proiecte educaționale cu impact deosebit în rândul liceenilor, fiind organizate și în anii anteriori.

În cadrul proiectului, profesori de limba și literatura română de la Liceul Teoretic ,,Petru Cercel" Târgoviște și elevi de clasele a XI-a și a XII-a s-au deplasat la însuși Brâncoveanu acasă pentru a studia pe viu despre personalități care au influențat cultura, spiritualitatea și istoria literaturii române.

Activitatea didactică s-a intitulat ,,EMBLEME ALE ROMÂNITĂȚII - Constantin Brâncoveanu, personalitate de tip renascentist, voievod martir, ocrotitor al artelor și culturii române.

Proiectul educațional s-a materializat printr-o inedită excursie tematică pentru o lecție demonstrativă cu titlul: "Dimensiunea religioasă a existenței " - responsabili proiect - profesor Camelia Roxana Lepădat, profesor Veronica Lica, profesor Mihaela Răducanu, profesor Georgel Stoica.

Potrivit ineditului scenariu didactic, scopul activității  a fost cunoașterea, înțelegerea  și aprecierea valorilor culturale, spirituale, istorice și arhitecturale ale patriei de către elevi.

"Este o imensă satisfacție sa vedem cum colegii noștri, profesorii de limba și literatura română, desfășoară activități într-un ambient încărcat de istorie. Beneficiul pentru elevii implicați în acest demers didactic este uriaș pentru că, pe lângă conținutul științific al lecției, se suprapune încărcătura emoțională și vizuală, transformând informația într-o bucurie" - a declarat cu privire la acest proiect educațional, directorul Liceului Teoretic ,,Petru Cercel" Târgoviște, profesor Ana-Maria Gheorghe.

Autor: Mădălina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE