Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Un târgoviștean face istorie în tenisul de masă! Darius Movileanu este primul european campion mondial, la cadeți!
01.11.2019, 9:53 am

Succes remarcabil pentru târgovișteanul Darius Movileanu! Sportivul, legitimat la CSA Steaua București, a devenit campion mondial la tenis de masă – cadeți, competiție desfășurată în Polonia. Tenismenul târgoviștean a fost de neoprit și a obținut medalia de aur în concursul de simplu masculin, după ce l-a învins, în finală, pe sud-coreeanul Jang Seongil, în șapte seturi (7-11, 5-11, 11-9, 10-12, 11-9, 11-6, 11-4).

Astfel, potrivit Federației Române de Tenis de Masă, Darius Movileanu a devenit primul jucător european, la acest nivel, care a cucerit medalia de aur de simplu masculin la World Cadet Challenge, de-a lungul istoriei.

Tenismenul târgoviștean s-a oprit în sferturile competiției în proba de dublu masculin și în optimi la dublu mixt.

Am stat de vorbă cu noul campion mondial pentru a afla ce a simțit când a realizat că va urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cât de greu îi este să facă performanță în sport, dar să se ocupe și de școală, fiind în clasa a VIII-a și ce planuri de viitor are.

“A fost un meci foarte greu, dar am reușit să mă mobilizez foarte bine și să respect tactica antrenorului. La ultimele mingi, am avut câteva emoții, dar am reușit să mi le controlez și, în final, să câștig. Când era 3-2 la seturi pentru coreean, am crezut că pot să-l întorc și am luptat la fiecare minge și am reușit”, a declarat Darius Movileanu pentru Radio Minisat.

“Este foarte greu pentru că, în fiecare zi, mă antrenez, dar trebuie să mă duc și la școală. Când lipsesc și mă duc la concursuri, mereu trebuie să-mi fac temele și să copiez lecțiile de la colegi. Cel mai mult îmi lipsește copilăria”, a adăugat sportivul târgoviștean.

Întrebat dacă s-ar întoarce în urmă cu 4 ani, înainte de a începe să facă tenis de performanță, dacă ar mai lua aceeași decizie, Darius Movileanu a răspuns:

“Sigur, aș lua aceeași decizie, pentru că, chiar dacă nu mai am această copilărie, este un sentiment fantastic. În următorii 4-5 ani, eu sper să fiu în primii 10 mondiali la seniori”, a adăugat tenismenul.

Emoționată și mândră de performanța fiului ei, mama lui Darius, Vasilica Movileanu, profesoară de Religie la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Târgoviște, ne spune ce înseamnă pentru un părinte să aibă un copil cu asemenea performanțe în lumea sportului.

“Este greu pentru că Darius a trebuit să renunțe la familie, la copilărie, la vacanțe, dar bucuria de a juca a fost mai mare decât toate acestea. În București, l-a ajutat foarte mult fratele lui mai mare, care s-a ocupat de el îndeaproape. Ne gândeam că va ajunge la această performanță, dar nu atât de repede. A fost mai repede decât s-a estimat de către antrenori, datorită talentului lui, pe care se pare că l-a moștenit de la tatăl lui. În următorii 5 ani, îl văd jucând la seniorii României, iar, apoi, după 18 ani, la cele mai mari echipe ale lumii”, a mărturisit mama lui Darius Movileanu.

Redactor: Manina Leașu

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE