Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Un profesor de la o școală din Pucioasa, cercetat pentru hărțuire sexuală!
01.11.2019, 11:48 am

Acuzaţii grave la o şcoală generală de prestigiu din Pucioasa! Câţiva părinţi s-au plâns că profesorul de Educaţie socială ar avea un comportament nepotrivit faţă de copiii lor, că i-ar fi mângâiat și i-ar fi atins într-un mod nepermis. Conducerea școlii a anunțat Inspectoratul Școlar și a fost demarată o anchetă pentru a stabili cum stau lucrurile. În cadrul acesteia, vor fi verificate și camerele de supraveghere din interiorul instituției de învățământ.

"Doamnele directoare, ieri, m-au anunțat despre faptul că există zvonuri (pentru că o sesizare scrisă nu exista ieri, înțeleg că nici astăzi) cum că profesorul de Educație socială este mai apropiat de copii, în sensul că îi mângâie pe cap, că îi pupă pe cap, că-i pupă pe obraz, că îi mai îmbrățișează și că trebuie să facem această cercetare. Eu le-am dat niște direcții. Astăzi, deja s-au întâlnit cu elevi, s-au întâlnit cu părinții, au început să gândească chestionare pe care să le aplice elevilor, au și camere de supraveghere pe care, cu siguranță, le vor viziona, iar rezultatele le vor aduce la cunoștința noastră și, bineînțeles, a celor care sunt interesați. Luni-marți, cu siguranță voi fi și eu acolo să văd cum se desfășoară ancheta", a declarat inspectorul general de la Inspectoratul Școlar Dâmbovița, Cristina Stroe. 

Pe pagina de Facebook a Asociației de Părinți de la Școala “Elena Donici” din Pucioasa apare un comunicat al conducerii instituției în care se menționează că profesorul este încadrat pentru prima oară în această școală, din septembrie, și că, potrivit certificatului de integritate comportamentală emis de Poliție, nu apare cu mențiuni în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor. Conducerea școlii mai menționează că vor fi comunicate concluziile anchetei interne, în timp util, pentru a fi cunoscute de cei interesați.

Inspectoratul de Poliție Dâmbovița s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar penal pentru hărțuire sexuală și purtare  abuzivă, a precizat purtătorul de cuvânt Alexandra Ciurea, subcomisar de poliție.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE