Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Profesori și elevi târgovișteni învață din experiența colegilor lor europeni
05.11.2019, 3:43 am

Schimburile de experiență dintre cadrele didactice, elevii români și colegii lor din diverse state europene se extind în școlile dâmbovițene. La Școala Gimnazială "Tudor Vladimirescu", continuă proiectele Erasmus + prin două mobilități aflate în derulare.

După descoperirea sistemului de învățământ  finlandez, în cadrul unei mobilități desfășurate în perioada 30 iunie-4 iulie, bazată pe principiul Less is more, în perioada 5-8 noiembrie 2019 au plecat în mobilitate în Țara Galilor, prin proiectul ERASMUS+ KA2, parteneriat strategic cu nr. de rrferință 2017-1-UK01--KA201-036578 DIGITAL COMPETENCE IN ACTION, trei cadre didactice și trei elevi de clasa a VI-a, care s-au remarcat în urma unei selecții riguroase desfășurate în școală.                            

"Scopul proiectului Digital Competence in Action, coordonat de Inspectoratul Școlar Dâmbovița, este de a îmbogăți formarea elevilor în privința pregătirii lor pentru piața muncii, prin crearea și integrarea resurselor digitale și urmărește oferirea de oportunități de dezvoltare profesională pentru cadrele didactice și de a le pregăti pe deplin pentru activitatea la clasă, dar și pentru propria carieră profesională. În perioada 5-8 noiembrie, în Țara Galilor, participă profesorii Delureanu Eliza, Stancu Nicoleta și Grigorescu Simona cu elevii de la clasa VI –a B: Flaider David, Ștefan Teodora, Dăncioiu Ștefania", a declarat directoarea instituției de învățământ, prof. Nela Costea.

De asemenea, în perioada 6-10 noiembrie, se derulează o a doua mobilitate a Proiectului ERASMUS+ STEAM JAM, la care vor participa alte 2 cadre didactice, care vor desfășura printre altele și activități de predare bazate în egală măsură pe științe, tehnologie, inginerie și matematică. Proiectele reprezintă un real succes în formarea profesională a cadrelor didactice, a elevilor dar și pentru inovarea procesului instructiv-educativ care se dorește a se alinia la standardele europene. 

"În proiectul STEAM JAM, activităţile se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3-12 ani și profesorilor din școlile partenere, urmărind realizarea următoarelor obiective: dezvoltarea abilităților STEAM,  încurajarea dialogului şi colaborarării între profesori de diferite naţionalităţi pentru a dezvolta activităţi educative inovatoare și promovarea unei culturi europene datorită schimbului permanent şi a mobilităților cu profesori şi elevi. În perioada 6-10 noiembrie, merg în Belgia, prof. Stoian Alina Roxana și Oană Loredana", a adăugat prof. Nela Costea, directorul Școlii "Tudor Vladimirescu".                             

La sfârșit de iunie-început de iulie, cadre didactice de la Școala ”Tudor Vladimirescu” au participat la cursul de formare  cu titlul School  leadership in practice, din cadrul proiectului COLABORARE! EDUCAȚIE! SUCCES!, finanțat prin Programul Erasmus+ KA101 - School education staff mobility, nr. de identificare_2018-1-048333. Cursul s-a desfășurat la Helsinki și a urmărit dezvoltarea metodelor moderne de cooperare, schimbul de experiențe și idei între școlile europene. Un concept nou adus în discuție a fost acela de flipped classroom prin care elevii sunt responsabili de felul în care învață, implicându-se direct în această acțiune și determinându-i să fie activi, respectându-le totodată dorințele și nevoile. De asemenea, s-a lucrat pe diverse platforme interactive în care puteau fi implicați atât profesori, elevi, cât și părinți.

"În cadrul cursului non-formal din ultima zi, am cunoscut oameni, mentalități, locuri și am interacționat cu localnici care au răspuns cu drag întrebărilor noastre. Așadar, cursul a atins problemele reale cu care fiecare țară se confruntă în zilele noastre și pentru care s-a încercat identificarea unor soluții punctuale. Înteracțiunea, colaborarea și schimbul de idei au fost achizițiile reale în toată această perioadă a formării", a declarat prof. Alina Stoian, director adjunct al instituției de învățământ târgoviștene.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE